گرایش بيولوژي و بيوتكنولوژي خاك

رسالت ما جلب اعتماد و رضایت شماست

 1567 بازدید
 1398/03/08

خدمات مشاوره انجام پایان نامه، پروپوزال و مقاله ارشد و دکتری | رایان تزیز در گرایش بيولوژي و بيوتكنولوژي خاك

گرایش بيولوژي و بيوتكنولوژي خاك


افزايش روزافزون جمعيت به‌خصوص در سده‌ي اخير، افزايش نياز به غذا را در جوامع انساني به‌همراه داشت؛ به‌دليل محدوديت‌هاي موجود در ارتباط با منابع خاک و آب سعي گرديد كه ميزان توليد مواد غذايي در واحد سطح و يا به‌عبارت ديگر عملكرد محصولات كشاورزي افزايش پيدا كند،اما متاسفانه پيدايي اين تفكر منجر به استفاده‌ي بيش از حد کودهاي شيميايي و فشار شديد بر منابع خاکي در طي ساليان متوالي شد؛ از ديگر تبعات افزايش محصولات كشاورزي در واحد سطح مي‌توان به آلودگي خاک، آب، کاهش توان باردهي خاک و مرگ پيش‌رس خاک اشاره كرد. چاره انديشي در زمينه‌ي مشكلات در پيش گفته شده  مستلزم شناخت واقع بينانه از خاک و رعايت اصول پايداري در اکوسيستم طبيعي است. 
در چنين الگويي، خاک كه توده‌اي از کاني و سنگ‌هاي متلاشي شده است، به‌عنوان سيستم اکولوژيکي، متشکل از جامعه‌ي زيستي متنوع در بستر گسترده‌اي از مواد غير زنده‌ي معدني و آلي تلقي مي‌شود؛ اجزاي اين اكوسيستم با توجه به گستردگي و روابط متعدد پيچيده‌اي كه دارد به شيوه‌اي تلفيق شده‌اند که سيستم زنده‌ي واحدي را تشكيل مي‌دهند. گفتني‌ست اين سيستم بسيار حساس و آسيب پذير بوده و بهره گيري از آن توسط روش‌هاي رايج امكان پذير نيست. 
اصول بنيادين بيولوژي خاک در دهه‌هاي اخير، به‌عنوان الگوي برنامه‌ريزي براي سيستم‌هاي کشاورزي پايدار مورد توجه قرار گرفته است؛ موفقيت اين سازوكار، مستلزم فعال نگه‌داشتن جامعه‌ي موجودات خاکزي و تلاش براي استفاده هر چه بيشتر و کامل‌تر از راه حل‌هاي بيولوژيکي براي تغذيه‌ي گياه و تامين سلامت آن است. 
به‌عبارت ديگر بيولوژي خاک به مجموع موجودات زنده موجود در خاک و يا موجوداتي که دوره‌اي از زندگي فعال خود را در خاک گذرانده‌اند و روابط متقابل اين موجودات گفته مي‌شود؛ بيوتکنولوژي خاک به منظور اعمال مديريتي مناسب با هدف استفاده از پتانسيل موجودات مفيد خاکزي، به‌منظور توليد حداکثر محصول همگام با بهبود کيفيت خاک و رعايت بهداشت و ايمني محيط زيست( حذف سموم و ساير آلاينده‌هاي خاك) و بهره‌گيري از آخرين اطلاعات علمي روز، درحال توسعه و گستردگي‌ست. 
از سويي ديگر محاسن استفاده از کودهاي بيولوژيکي شامل تجزيه سريع بقاياي گياهي، بهبود ساختمان فيزيکي خاک، اصلاح خاک‌هاي فرسوده، کمک به حفاظ سلامت گياه است. 
شايان ذكر است کودهاي بيولوژيکي شامل مواد نگهدارنده همراه با انبوه متراکم يک يا چند نوع ميکروارگانيسم مفيد خاکزي و يا فرآورده‌هاي متابوليک اين موجودات بوده که به‌منظور تامين عناصر غذايي مورد نياز گياه، توليد مي‌شوند. انواع رايج اين كودها به نام ميکروارگانيسم مورد استفاده، گياه مورد تلقيح و در بيشتر مواقع با اسامي خاص تجارتي، براي فروش عرضه مي‌شوند.
اولين کود ميکروبي با نام تجارتي نيتراژين يک قرن پيش به بازارعرضه شد؛ گفتني‌ست كودهاي بيولوژيكي توان رقابت با كودهاي کشاورزي رايج كه داراي جاذبه‌هاي گمراه کننده‌اي مانند بهاي ارزان، کاربرد آسان و به‌ويژه درآمدهاي کاذب کوتاه مدت بودند را نداشتند.
 اما به مرور زمان و به‌خصوص از سال 1970به بعد با طرح مسائلي اساسي همانند لزوم بر صرفه‌جويي در مصرف سوخت‌هاي فسيلي غيرتجديد شونده، تاکيد بر اثرات منفي ناشي از لزوم مصرف غيراصولي اين کودها بر کيفيت خاک، توليد محصولات زراعي و عوارض زيست محيطي حاصل از توليد ، منجر به پيدايي شرايط و زمينه‌هاي مناسب توليد کودهاي بيولوژيکي را فراهم آورد و در اين‌باره بر اين موضوع تاكيد شد كه ما مي‌توانيم با بهره‌گيري از طبيعت به غذايي سالم دست يابيم علاوه بر آن‌كه کيفيت خاک نيز به‌عنوان منبعي دير تجديد شونده حفظ مي‌شود. 
درکشورما، با توجه به مضرات مشخص استفاده از کودهاي شيميايي و تحقيقات علمي و دانشگاهي فراوان در اين باره‌، متاسفانه هنوز نگرش مثبت و تلاش کافي درجهت توليد و کاربرد اين نوع از کودها صورت نگرفته است.


توجه: جهت سفارش مشاوره انجام پایان نامه کارشناسی ارشدبيولوژي و بيوتكنولوژي خاك کافیست از طریق تماس با ما یا "منوی ثبت سفارش" موجود در سایت اقدام نموده تا کارشناسان ما در کمتر از 30 دقیقه به شما پاسخ دهند. همین حالا با ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان بهره مند شوید.