فرضیه ،سوالات و اهداف پروپوزال/پایان نامه

فرضیه ،سوالات و اهداف پروپوزال/پایان نامه

فرضیه ،سوالات و اهداف پروپوزال/پایان نامه

فرضیه ،سوالات و اهداف پروپوزال/پایان نامه

قبل از اینکه شروع به نوشتن یک پروپوزال کنیم ابتدا باید یک هدف داشته باشیم و در جهت رسیدن به آن هدف شروع به نوشتن کنیم تمام تحقیقات کتاب ها و مقالاتی که نوشته میشوند در جهت رسیدن به یک هدف مشخص هستند بدون هدف نوشتن یک مقاله یا کتاب اصولا ممکن نیست تا اکنون بشر در جهت رسیدن به اثبات یک مسئله یک مسیر را طی کرده است و دست به تلاش زده است و در آخر اگر به نتیجه دلخواهش رسیده باشد یعنی توانسته باشد که هدفش را اثبات کند یعنی موفقیت آمیز بوده است اما اگر نتواند هدفش را اثبات کند یعنی تمام اقداماتی که در جهت رسیدن به هدف انجام داده بود ناکام مانده است.و تمام اقداماتی که در طول مسیر انجام میدهد در واقع فرضیات مسئله میباشد فرضیات جهت حرکت به سمت هدف را مشخص و آشکار میسازند.

اهداف:

یکی از بخش های مهم  که هر پروپوزال حتما خواهد داشت بخش اهداف میباشد هر پروپوزال باید در نتیجه منتهی به یک هدف شوند.

فرضیات:

فرضیات پروپوزال و پایان نامه نشان دهنده نوع جهت حرکت پایان نامه و اهداف هستند که در قالب جمله های خبری گفته میشود.

اهداف پروپوزال:

اهدافی که برای انجام یک تحقیق تعیین میشوند جهت و سمت و سوی پژوهش ها را تعیین میکنند ما در جهت پاسخگویی و حل اهداف مسئله تلاش میکنیم.اهداف در واقع جز اساسی ترین بخش های تحقیق میباشد و اگر هدف نداشته باشیم در انجام پژوهش عملا بی معنی خواهد شد.اما چند نوع هدف در تحقیق وجود دارد که هر یک کاربرد ها و اصول خاص خود را دارند:

انواع هدف:

هدف کلی:هدف کلی هر تحقیق بیانگر این است که نتیجه تمام تحقیقات قرار است به کجا ختم شود و هدف از تحقیق چیست منظور هدف کلی میباشد.در هدف کلی باید دقیقا زمان و مکان تحقیق مشخص باشد و تحقیق با کلمات و عنوان هایی مانند تعیین یا مقایسه شروع میشود.عنوانی که برای یک تحقیق انتخاب میکنیم باید بیان کننده هدف کلی تحقیق باشد بنابر این هدف کلی تحقیق متناسب با عنوان تحقیق میباشد.

اهداف جزئی:

اهداف جزئی در یک تحقیق راه ها و مراحل رسیدن به هدف کلی را معرفی میکنند راه و روند هایی که طی میشود تا ختم به هدف کلی شود را هدف جزئی میگویند.اگر یک تحقیق هدف جزئی نداشته باشد و مستقیما به سراغ هدف کلی برود دچار شکست خواهد شد. ابتدا باید اهداف جزئی یک تحقیق را پیشرو بگیریم تا به هدف کلی نزدیک تر شویم.

اهداف فرعی:

این اهداف مانند اهداف کلی و جزئی مهم نیستند و به چشم نمی آیند اما در نوبه خود باید اجرا شوند در واقع دستیابی به اهداف زیر گروه ها و بررسی اهداف زیر گروه ها جز این دسته از اهداف میباشند.اهداف فرعی و جزئی را به جای هم ننویسید این دو دسته جدا از هم میباشند.

اهداف اختصاصی :

اهداف اختصاصی اجزای مختلف هدف کلی هستند که پیدا کردن پاسخ برای آنها جهت رسیدن به هدف کلی ضروری است . با تعیین اهداف اختصاصی چهارچوب مطالعه مشخص شده و از گردآوری اطلاعات غیر ضروری جلوگیری می شود .

هدف اختصاصی محقق را در مشخص کردن متغیرها ، نوع مطالعه ، روش کار ، نحوه گرد آوری اطلاعات ، طرح جداول و غیره ، هدایت می کند .

 توجه به نکات زیر در بیان اهداف ضروری است :

1- با توالی منطقی ، جنبه های گوناگون مسئله را بپوشاند. 2- با توجه به شرایط و امکانات ، واقع بینانه باشد

به صورت قابل اندازه گیری با افعال عملی که برای سنجش از توانایی کافی برخوردار باشند ، بیان گردد . ( از میان افعال عملی می توان به تعیین کردن ، مقایسه کردن ، محاسبه کردن و .. ) اشاره کرد.

سامانه انلاین رایان تزیز فعال در عرصه مشاوره و آموزش پروپوزال نویسی، پایان نامه نویسی، سمینار نویسی و انجام کارهای علمی پژوهشی، آمادگی خود را جهت ارائه موضوع و مقاله پایه از سالهای جدید اعلام می دارد. در صورت نیاز، می توانید از طریق راههای ارتباطی فراهم شده در وب سایت، سفارش خود را ثبت نموده و در کمتر از 20 دقیقه پاسخ ما را دریافت نمایید.

مطالب آموزشی

مشاهده همه مطالب